Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че САЩ остават

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че САЩ остават
Коментари Харесай

Блинкън към руския народ: Знаем, че много от вас не искат да имат нищо общо с решението на Путин

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Съединени американски щати остават отворени за дипломатическо решение на рецесията в Украйна, само че прикани Русия да спре военните интервенции в страната, заяви БНР, базирайки се на Ройтерс.

" Нужна е деескалция и оттегляне на военни сили, което би отворило пътя към дипломацията ", означи Блинкън.

Той уточни, че Съединените щати са дали явен знак на Украйна, че ще поддържат напъните на Киев за дипломация с Русия, само че е мъчно да се види дипломатически път без да има военна деескалация.

В коментар, адресиран до съветския народ, Блинкън означи, че Съединените щати знаят, че доста от тях не желаят да имат нищо общо с решението на съветския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

Блинкън също по този начин сподели, че ще отлети през днешния ден за Брюксел, с цел да продължи координацията с НАТО и съдружниците от Г-7 да се търси отговорност от Русия и да подсети на Путин, че " офанзива против който и да е член на НАТО е офанзива против всички ".

След това той ще пътува до Полша, която съгласно него е леговище на стотици хиляди украински бежанци, като ще отиде и в Молдова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР