Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън приключи двудневното си посещение

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън приключи двудневното си посещение
Коментари Харесай

Стабилното развитие на китайско-американските отношения се нуждае от усилията на САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън завърши двудневното си посещаване в Китай. Той се срещна с китайския ръководител Си Дзинпин и основни високопоставени дипломати. Двете страни се съгласиха да осъществят дружно значимите единодушия, реализирани сред водачите на двете страни, и дадоха деен сигнал за стабилизирането на двустранните връзки.

На 19 юни в коментар по отношение на визитата на Блинкън американският президент Джо Байдън съобщи: „ На верния път сме. “ Китай постоянно е поддържал отговорно отношение в стабилизирането и подобряването на двустранните връзки и Вашингтон този път изрази желанието си да работи дружно с Пекин. Международната общественост следи откровения разговор на Блинкън с китайската страна и счита, че той е от изгода за управлението на разликите и предварителната защита на спорове.

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати са едни от най-важните в света и имат огромна връзка с бъдещето на човечеството. Сред тях тайванският въпрос визира главните ползи на Китай и е най-важният в връзките сред Китай и Съединени американски щати. Пекин прикани американската страна да съблюдава трите взаимни официални съобщения и съответните правила, като правилото за един Китай, да почита  суверенитета и териториалната целокупност на Китай, ясно да се опълчи на „ независимостта на Тайван “ и други „ червени линии “.

Вашингтон не се е отказал от подобряването на двустранните връзки, само че му липсват прагматични дейности. Надяваме се Съединени американски щати да съблюдават съответните отговорности с откровеност и дейности, с цел да насърчат постоянното развиване на двустранните връзки. Планетата Земя е задоволително обширна, с цел да даде пространство за развиването и общия разцвет на двете страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР