ИСКАНЕ: New York Post публикува статия със заглавие Конгресът ще

...
ИСКАНЕ: New York Post публикува статия със заглавие Конгресът ще
Коментари Харесай

Публикации споделят фалшива история на New York Post, в която се казва, че законопроект би направил незаконно поставянето под въпрос на 11 септември

ИСКАНЕ: New York Post разгласява публикация със заглавие „ Конгресът ще гласоподава законопроект, който би криминализирал слагането под въпрос на събитията Около 11 септември. ”

ОЦЕНКАТА НА AP: Невярно. Не е оповестена такава публикация, сподели представител на New York Post пред Асошиейтед прес. Изображение, направено да наподобява като екранна фотография на публикация в New York Post, беше изфабрикувано и споделено в обществените медии.

ФАКТИТЕ: Потребителите на обществените медии споделят подправеното изображение, с цел да настояват неправилно, че държавното управление на Съединени американски щати обмисля ограничавания какво могат да кажат хората за терористичните офанзиви от 11 септември.

Изображението имитира по какъв начин би изглеждала публикация, в случай че се гледа на уеб страницата на New York Post от мобилно устройство. Той включва логото на магазина, под което се появява серия от икони на обществени медии. Но също по този начин не е в сходство с външния тип на действителните публикации на New York Post.

Например, текстът на заглавието е центриран, употребява раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР