Държавният интерес е защитен. 3 години се водиха дела с

...
Държавният интерес е защитен. 3 години се водиха дела с
Коментари Харесай

При казуса с Ларгото държавният интерес е защитен, твърди Боил Банов

Държавният интерес е предпазен. 3 години се водиха каузи с компанията, само че за жалост са изгубени. Моят екип е доста сериозен и първокласен. Работата ни през последните 2 години го потвърждава. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има "гнили ябълки ", да ги отстраня.

Това съобщи министърът на културата Боил Банов за проблема с Ларгото в София. Банов още веднъж заяви, че няма подаде оставка, както желаеха от Българска социалистическа партия. "Сигналът на Българска социалистическа партия беше безпочвен. Един умишлен напън няма по какъв начин да бъде мотив за оставката ми ", изясни Банов.

Както "Банкеръ " писа, съгласно определение на Върховния касационен съд (ВКС) делото сред страната и строителя на Ларгото е дефинитивно прекъснато. В резултат ведомството на Боил Банов освен няма да получи наказателна клауза от 753 хиляди лева, само че ще би трябвало да заплати и над 73 хиляди лева разходи.

От определението на Върховен касационен съд излиза наяве, че Министерство на културата не е спазило периода за обжалване по делото. Последната опция за подаване на тъжба е бил 12 март. Министерството е реагирало ден по-късно. Апелативният съд е отхвърлил жалбата. След това от ведомството са обжалвали това решение пред Върховен касационен съд. Третата инстанция се съгласява с апелативния съд.

От Министерството на културата дадоха отговор обясниха, че процесуалното представителството на министерството не се прави от министъра Боил Банов, а от юрисконсултите, които са част от дирекция "Правнонормативна активност и публични поръчки ". Директорката на дирекцията Татяна Цветанова подала оставка поради случая. Бе формирана и дисциплинарната инспекция, само че резултатите от нея към момента не са оповестени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР