Държавният глава Румен Радев връчва днес мандат за съставяне на

...
Държавният глава Румен Радев връчва днес мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Съдбовно! Радев връчва най-важния мандат за кабинет

Държавният глава Румен Радев връчва през днешния ден мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната-Демократична България " като втора политическа мощ в Народното събрание. Очаква се той да бъде признат от посочения за министър председател от тях Николай Денков.

Това се случва откакто диалозите с ГЕРБ-СДС бяха замразени след публикуването на записите от Националния съвет на " Продължаваме промяната ".
-->
Радостин Василев, който ги направи публично притежание на брифинг в края на предходната седмица, провокира стихия в Народното събрание и Мария Габриел съобщи, че казаното в тях минава всички граници и ще чака гаранции от страна на възможните политически сътрудници за държавно управление.

Вчера Николай Денков съобщи, че не са водени диалози тя да одобри мандата, каквато концепция пристигна от ГЕРБ и че се надява диалозите да продължат от точката, на която са спрели.

Това слага под въпрос сделката сред двете най-големи политически обединения за лъчение на държавно управление с ротация на премиера на 9 месеца.

За решение на комплицирания политически възел Николай Денков ще има една седмица, след което ще би трябвало да върне мандата на президента изпълнен или не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР