Държавният глава Румен Радев връчи втори проучвателен мандат на ПП-ДБ.

...
Държавният глава Румен Радев връчи втори проучвателен мандат на ПП-ДБ.
Коментари Харесай

ПП-ДБ получи и веднага върна неизпълнен втория мандат, Денков безкрайно нелеп: А снимките…

Държавният глава Румен Радев връчи втори изследователски мандат на ПП-ДБ. На „ Дондуков “ 2 дойдоха Кирил Птков, акад. Николай Денков, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов.
„ Като съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ заповядайте да обявите решението си за претендент за министър-председател “, стартира президентът, представен от Блиц.
„ В ръката си нося досието с решението на нашата група. За мое голямо страдание мандатът беше провален, тъй като сътрудниците от ГЕРБ не съблюдаваха ангажимента си. Те се отметнаха от нея. Във втория мандат предлагаме акад. Денков с ясното схващане, че за жалост дадохме втора опция да поправят грешката си и да не отиваме в нова поредност от избори, която следва. Колегите отхвърлиха и в този миг аз давам официално досието с ясното схващане, че тя ще бъде върната “, съобщи Кирил Петков.
Акад. Денков благодари за връчения мандат.
„ Може да употребявате фотосите и за когато връщам мандата “, пошегува се той.
„ Както стана към този момент ясно, ще върна мандата несбъднат. Тази управническа стратегия, която имахме е до края на 2024 година, само че няма поддръжка за осъществяването й и промените, които съдържаше. Коалицията ГЕРБ-СДС желае избори и това е резултат от тяхното предпочитание. Ние нямаме подозрение, че преговорния развой беше извършен проформа, с ясното схващане, че страната би трябвало да бъде изпратена на избори “, сподели Денков.
Според него договарянията не са били извършени всъщност.
„ Единият вид е да се върнем обратно – където рекетът беше естествена процедура, а постната пица беше главния метод да обсъждаме приходите на българите или ще продължим пътя, с който ще увеличим приходите и жителите ще могат да разчитат на нас “, приключи акад. Денков, връщайки досието с изследователски мандат на президента.
Припомняме, че „ сглобката “ се разпадна, откакто стана ясно, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да стигнат до консенсус с министерските постове. Причина за раздор бяха няколко основни имена, които едната партия искаше да вкара във властта, а другата изрично отхвърли.
След няколко дни тежки договаряния Мария Габриел съобщи, че се отхвърля от премиерския пост и внесе отхвърли си в Народното събрание, където депутатите го гласоподаваха с болшинство – 226 гласа „ за “ и единствено един „ въздържал се “. Малко преди този момент ген. Атанас Атанасов излезе с декларация, в която прави последно предложение към ГЕРБ да сформират кабинет с мандата, който ПП-ДБ получи. След няколко часа дойде и отговор от партията на Борисов.
В публично писмо ГЕРБ обявиха, че няма да вършат повече опити за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание.
Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ към този момент са обявиха, че в случай че получат третия изследователски мандат, той ще бъде върнат незабавно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР