Държавният глава Румен Радев участва в тържествената церемония на площад

...
Държавният глава Румен Радев участва в тържествената церемония на площад
Коментари Харесай

Румен Радев: Съединението е първият бляскав, успешен епизод в нашата нова история

Държавният глава Румен Радев взе участие в тържествената гала на площад „ Съединение “ в Чирпан по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Президентът одобри почетния строй, след което произнесе слово. В речта си пред десетките публични посетители и жители на Чирпан той дефинира Съединението като " първия блестящ, сполучлив епизод в нашата нова история и разцвет на стремежа на нашите предшественици към свободна, обединена, мощна и съвременна България ".

Държавният глава напомни и подвига на чирпанската чета, която потегля към Пловдив, с цел да взе участие в събитията на 6 септември. 

" Именно те трансфораха Съединението в победа на българския дух, в успех на персоналната храброст и националната воля, в триумф на държавническата зрялост и мъдрост в името на националния блян ", съобщи Румен Радев. Той призова чирпанлии да пазят паметта за своите прародители и да я предават на идните генерации

" Защото имам вяра, че тази невидима нишка наизуст и респект ще продължи и напред да ни въодушевява, да ни показва пътя, да ни дава мощ, с цел да проправяме дружно като народ пътя си към утрешния ден ", добави президентът. 

Церемонията приключи с тържествена заря-проверка, а в края президентът получи като подарък картина. Утре тържествата за празника на Чирпан и 136-та годишнина от Съединението не престават с тържествена сесия на Общинския съвет и литургия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР