Държавният глава Румен Радев участва по покана на президента на

...
Държавният глава Румен Радев участва по покана на президента на
Коментари Харесай

Румен Радев участва в церемонията по повод отбелязването на 100 години от края на Първата световна война в Париж

Държавният глава Румен Радев взе участие по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон в церемонията във връзка отбелязването на 100 години от подписване на примирието, с което се поставят завършек на бойните дейности през Първата международна война.

В събитието в Париж вземат участие ръководители на интернационалните организации и държавни и държавни ръководители от десетки страни от целия свят, измежду които генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и доста други.

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит Макрон в Елисейския замък. По-късно денем българският държавен глава ще вземе присъединяване в Парижкия конгрес за мир - самодейност, която има за цел да насърчи интернационалното съдействие и подобряването на ръководството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР