Държавният глава Румен Радев ще връчи отличията Джон Атанасов“ за

...
Държавният глава Румен Радев ще връчи отличията Джон Атанасов“ за
Коментари Харесай

Радев връчва наградите Джон Атанасов

Държавният глава Румен Радев ще връчи оценките „ Джон Атанасов “ за 2018 година

Церемонията по връчването на 16 президентски оценки на млади български учени в региона на компютърните науки в четири категории ще се организира в 16.00 часа в Гербовата зала на Дондуков 2.

Награда „ Джон Атанасов “ се присъжда за изключителни достижения на български жители на възраст до 35 години, без значение дали развиват своята научна и изследователска активност в България или в чужбина.

Грамоти „ Джон Атанасов – възпитаници и техните преподаватели “ са екипни оценки в поддръжка на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в интернационалните и национални училищен олимпиади и надпревари по информатика и осведомителни технологии, и на техните преподаватели.

Грамота „ Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните науки “ се дава за оценки за възпитаници и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си планове.

Грамота „ Джон Атанасов – план с висок публичен принос “ е за оценки за възпитаници, студенти и млади учени, чиито самостоятелни и екипни планове, дават решения посредством използване на компютърни технологии на значими проблеми и провокации в народен и международен мащаб.

Наградата „ Джон Атанасов “ на Президента на Република България се връчва от 2003 година насам на изявени в международен мащаб български учени в региона на компютърните науки. Сред лауреатите на високото отличие са сегашни ръководители във водещи проучвателен институти и международни компании, които развиват активност в региона на компютърните науки, в това число криптология, компютърна филология, роботика, квантовата информатика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР