Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за освобождаването на

...
Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за освобождаването на
Коментари Харесай

КРАЙ! Знаково лице на МВР изхвърча след години служба. Радев подписа указа

„ Държавният глава Румен Радев подписа през днешния ден декрет за освобождението на основен комисар Петър Тодоров от длъжността на основен секретар на Министерството на вътрешните работи “, оповестиха от прессекретарията на президента до медиите.
С различен собствен декрет президентът назначава основен комисар Живко Коцев на поста, допълват оттова.
Вчера държавното управление за повторно предложи на президента Радев да освободи Тодоров.
Правителството изиска президентът да го освободи още през август. Тогава вътрешният министър Калин Стоянов изясни, че двамата не работят добре дружно. А в посочените от него претекстове се споделяше, че Тодоров е виновен за неналичието на надзор и организация върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на 6-има полицейски чиновници в границите на извънредно къс интервал от време. Сред другите претекстове бяха за изпуснатия палач на Димитър от Цалапица Рангел Бизюрев, за убийството на известния психолог Иван Владимиров, както и за неизясненото и до през днешния ден влизане в страната на Ангел Христов от Братя Галеви. Тогава обаче Радев отхвърли да го освободи, като настоя, че претекстовете на кабинета са политически.
Петър Тодоров реши самичък да подаде оставка и го направи на 30 август. В същия ден по-рано Радев публично бе изпратил отхвърли си до държавното управление. Главният секретар обаче изясни, че мъчно би работил със Стоянов, и също го упрекна в чистка. “Категорично не искам да ставам част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи. Поголовната промяна на регионални шефове, посочили изключителни резултати в битката с пазаруването на гласове, демонстрира тъкмо това. Откакто станах основен секретар, Министерство на вътрешните работи показва цялостната си решителност за битка с това порочно събитие. Не желая да виждам по какъв начин се разгражда нещо реализирано ”, сподели Тодоров тогава.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР