Държавният глава Румен Радев обяви пред журналисти, че възнамерява да

...
Държавният глава Румен Радев обяви пред журналисти, че възнамерява да
Коментари Харесай

Радев впряга проекта Три морета срещу „асфалта“

Държавният глава Румен Радев разгласи пред публицисти, че има намерение да предложи нови цели за самодейността "Три морета ". Според президента самодейността би спечелила от включване на просветителната и научна съгласуваност като приоритет.

Инициативата обгръща страни със сходно историческо завещание, с близки проблеми, с които се сблъскват в бъдещето, и е обикновено и разумно дружно да влагаме в това бъдеще. Основната цел на самодейността е развиване на енергийната, транспортната и цифровата съгласуваност, само че не мисля, че нашите упоритости би трябвало да се изчерпват с тази цел.

Затова, поемайки семейството на тази самодейност, която е президентска, от идната година, считам да предложа и нови цели, съобщи Радев пред публицисти преди присъединяване си в Талин в срещата на върха на самодейността за районно съдействие "Три морета ".

Той счита, че самодейността би спечелила от едно концептуално разширение и включване на просветителната и научна съгласуваност като приоритет. По думите на президента Радев не можем да мислим единствено в вероятност на полагане на тръби и на асфалт, тъй като освен това е бъдещето. Да, инфраструктурата е значима, само че в случай че желаеме да имаме стопанска система на бъдещето, ние би трябвало да вложим в научна и просветителна съгласуваност, в създаване на потенциал, на съгласуваност сред наши млади научни екипи, организации, университети, тъй като не виждам на инфраструктурната съгласуваност като на цел. Тя по-скоро е средство за реализиране на огромната цел. А тя е реализиране на висок, резистентен стопански напредък и подобен витален стандарт с развитите европейски страни, основано на интензивен преход към зелена и цифрова стопанска система. А това не става единствено с асфалт и тръби, разяснява президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР