Държавният глава Румен Радев категорично е отказал да придвижи чрез

...
Държавният глава Румен Радев категорично е отказал да придвижи чрез
Коментари Харесай

Сензационно! Румен Радев е взел решение за осъдената Десислава Иванчева. Ще я помилва ли?

Държавният глава Румен Радев изрично е отказал да придвижи посредством вицето си Илияна Йотова декрет за опрощение на Десислава Иванчева.

Припомняме, че някогашната кметица на столичния регион „ Младост “ бе наказана за рушвет. Запознати издават, че мнението на Радев пристигнало след извършена консултация с юридическия му екип. Те били на мнение, че в случай че Иванчева бъде помилвана, това ще сътвори рисков казус, който ще разреши бъдещи подсъдими да търсят метод да избягат от наказателна отговорност посредством забременяване.

Деветима съдии от три разнообразни правосъдни инстанции са издали неоправдателна присъда, няма нито един от тях с изключително мнение. Всички юридически съветници на Радев са на мнение, че в случай че съдийските присъди бъдат подценени с лека ръка, то безспорно уличното право ще победи над правораздаването.

Според импровизирано изказване един от претекстовете за отвод от опрощение на Иванчева е, че Радев бил наясно с корупционните й практики.
Месеци преди показното задържане на Иванчева, дружно със заместничката й Биляна Петрова след признатия подкуп от Александър Ваклин на 17.04.2018 година, екскметицата на „ Младост “ си поискала рушвет от строителния необут Цветомир Владимиров, прочут като Цецо Барокото, който пък се оплакал персонално на президента.

В оня интервал предприемачът минаваше за непосредствен на Румен Радев и постоянно се виждаше с него. Тогава синът на Радев – Георги, бил звездата на юношеския частен футболен клуб „ Бароко “, финансиран от Цецо Барокото.

Само преди няколко дни Ваклин призна обществено, че с изключение на него още четири строителни компании са станали жертва на рекета на Иванчева. Всички те обаче отказвали да станат очевидци на прокуратурата и да й дадат белязани пари, с цел да не си навлекат проблеми с нея.

За никого не е загадка, че по време на кметуването й, съществена цел на изнудванията на Иванчева бяха турците от „ Гаранти Коза “. Фирмата алармирала прокуратурата още през 2017 година, че са обект на непрекъснат рекет от страна на доближени до Иванчева. Твърденията им сочат, че заместничката й Петрова им поискала 10 жилището и 25 паркоместа в новостроящия се мегакомплекс „ Гранд Каньон “. Няколко години по-късно турската компания разгласи банкрут, а купувачите на влиятелни жилища „ на зелено “ пиха по една чаша студена вода.

Присъдата на Иванчева породи вълна от възмущение, поради обстоятелството, че роди преди година. Последваха и всеобщи апели за освобождението й. Оказва се, че точно поради бебето й, съдията Спас Иванчев, председателстващ тричленния състав на Върховен касационен съд е забавил присъдата с половин година.

По този метод дадоха опция към този момент поотрасналото бебе да бъде поверено на грижите на майката на Иванчева и да не се постанова то да бъде давано за развъждане при обществените.
Източник: Уикенд
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР