Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския

...
Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския
Коментари Харесай

Радев подкрепи превозвачите с писмо до Европейския парламент

Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни във връзка проблемите с така наречен пакет Мобилност 1.

„ Пакетът Мобилност 1 и промените на съществуващите наставления и регламенти провокираха бурни реакции през миналата година. Дискусии се водиха както на равнище наранени страни членки, по този начин и на равнище Европейска комисия, Европейски парламент и Съвет на Европейски Съюз. Предложените към днешна дата за гласоподаване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в прорез с устоите на единния европейски пазар и нарушават правилата за свободното придвижване на артикули, хора, услуги и капитали в границите на Общността “, декларира в писмото си до Антонио Таяни българският президент.

Според президента Румен Радев, образуваният общ метод по текстовете в Пакета Мобилност 1 и включените ограничения дискриминират българския транспортен отрасъл. „ България ще претърпи съществени загуби и икономическото ѝ закъснение от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният авто бизнес в България има голямо значение за стопанската система на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен артикул, по този начин и като трудова претовареност “, написа още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава декларира, че застава зад настояванията на българските автомобилните превозвачи. „ Изразявам своята поддръжка към тяхната позиция. Справедливите им претенции следва да бъдат прегледани, а импортираните от българска страна законодателни оферти по Пакета Мобилност 1 – регистрирани “, безапелационен е в писмото си президентът Радев.

Държавният глава показва своята увереност, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на обективни и уравновесени решения, като се зачетат главните правила на Европейски Съюз и вярното действие на Европейския вътрешен пазар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР