Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан

...
Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан
Коментари Харесай

Радев се чу с Орбан преди срещата със Зеленски

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разискаха в телефонен диалог нуждата от усилването на битката с трафика на хора през външните граници на Европейски Съюз като най-ефективна мярка в противодействието на незаконната миграция. 

Това оповестиха от предсекретариата на Президентството. Очаква се по-късно през днешния ден плануваната среща на българския президент с украинския му сътрудник Володимир Зеленски в София. 

Радев и Орбан са разискали също двустранното партньорство в региона на енергетиката и опцията страната ни да окаже поддръжка за енергийната диверсификация на Унгария.

" Подчертани бяха и опциите на страната ни за доставка на повече енергийни запаси за Унгария след обезпечения от България достъп до терминалите за полутечен газ на Гърция и Турция, въведеният в употреба интерконектор с Гърция и предстоящото довеждане докрай на газовия интерконектор сред страната ни и Сърбия до края на т.г. ", гласи информацията.

По-рано през днешния ден Радев приказва по телефона с премиера на Полша Матеуш Моравецки. Двамата разискаха битката с незаконната миграция в Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР