Държавният глава на Венецуела Николас Мадуро обяви 18-кратно повишение на

...
Държавният глава на Венецуела Николас Мадуро обяви 18-кратно повишение на
Коментари Харесай

Повишават минималната заплата във Венецуела 18 пъти

Държавният глава на Венецуела Николас Мадуро разгласи 18-кратно покачване на минималната заплата в страната, заяви Блумбърг.

Минималната заплата в страната след покачването доближава 126 боливара или 18 $. Това я обвързва със цената на половин петро или държавната криптовалута.

„ Предложихте да определим главната минимална заплата на служащите на половин петро. Това е утвърдено. Решението тласка всички ставки на заплатите нагоре. Парите за покачването ще се генерират от спестяваните с месеци данъчни доходи “, разгласи Мадуро.

Възложил е на вицепрезидента Делси Родригес да организира диалози с частните работодатели, с цел да може покачването да се вкара още през този месец. Повишението се отнася и за пенсионерите, които имат обществено обезпечаване.

Икономиката на Венецуела се стабилизира през предходната година. Това стана с помощта на решението на Мадуро да доларизира стопанската система, с цел да облекчи рестриктивните мерки върху частната сфера и да запази надзор над заплатите на частните чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР