Държавният глава на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще води

...
Държавният глава на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще води
Коментари Харесай

Има ли провокация? Пендаровски ще празнува Илинден в Сърбия

Държавният глава на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще води държавно-църковна делегация в сръбския манастир „ Св. Прохор Пчински “, където на 2 август 1944 година се организира първото съвещание на Антифашисткото заседание на националното избавление на Македония (АСНОМ) във връзка отбелязването на 2 август на Илинден – Ден на Републиката, оповестяват от кабинета на президента на Северна Македония.

Пендаровски е провел телефонни диалози с президента на Република Сърбия Александър Вучич и с главата на Сръбската православна черква патриарх Порфирий, като двамата президенти са били на мнение, че „ връзките сред двете страни бележат чудесно развиване в разнообразни посоки, а визитата на манастира „ Св. Прохор Пчински “, което се случва след съвсем две десетилетия, е позитивен подтик за отваряне на нови глави във взаимоотношенията със Сърбия “, написа в известието.

„ Водената от Пендаровски делегация ще включва членове на Народното събрание и държавното управление на Република Северна Македония и представители на Македонската православна черква – Охридска архиепископия “, оповестяват от кабинета на президента на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР