Държавният департамент официално внесе в американския Сенат всички необходими документи

...
Държавният департамент официално внесе в американския Сенат всички необходими документи
Коментари Харесай

Помпейо: Сенатът да ратифицира протокола за приемане на Северна Македония в НАТО

Държавният департамент публично внесе в американския Сенат всички нужни документи за ратификация на протокола за участие на Република Северна Македония в НАТО, заяви американският държавен секретар Майк Помпейо на церемония вечеря във Вашингтон във връзка отбелязването на 70 години от образуването на Северноатлантическия съюз, заяви МИА.

Тази година се приготвяме да приемем 30-ата страна, Северна Македония, и със удовлетворение мога да кажа, че предходната седмица публично внесохме документите за ратификация на протокола в нашия Сенат, предава Българска телеграфна агенция.

Членките на алианса дружно усъвършенстват общата защита. Укрепваме нашето наличие в района на Балтика и Черно море. Увеличаваме подготвеността на нашите сили и подобряваме нашия отпор към хибридните и кибер закани на модерното време, посочи Помпейо пред външните министри на страните съдружници на алианса, които се събраха във Вашингтон, с цел да отбележат седемдесетата годишнина на НАТО.

За пръв път на двудневната среща на министрите на външните работи на страните от НАТО публично е поканена и Северна Македония като бъдеща 30-та членка, показана с ръководителя на дипломацията Никола Димитров, отбелязва МИА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР