Държавният департамент обяви, че САЩ ще наложат санкции на Русия

...
Държавният департамент обяви, че САЩ ще наложат санкции на Русия
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции на Русия заради случая Скрипал

Държавният департамент разгласи, че Съединени американски щати ще наложат наказания на Русия поради хипотетичната приложимост на химическо оръжие против двойния сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия в английския град Солсбъри през март. Новите американски наказания ще влязат в действие на 22 август и ще бъдат разграничени на два стадия.

Първият планува цялостна възбрана за експорт за Русия на електронни устройства и съставни елементи с двойно предопределение, а вторият пакет ограничавания ще влезе в действие след три месеца, в случай че Русия не даде гаранции в бъдеще да не се употребява химически оръжия.

Москва неведнъж е отричала да има нещо общо с опита за отравяне на семейство Скрипал и предложи взаимно следствие на случая, само че Лондон подцени тази самодейност.

По-рано администрацията на Тръмп изгони 60 съветски дипломати след случилото се със Скрипал и щерка му в Солсбъри с химическото оръжие " Новичок ", създадено още по времето на Съветския съюз. Тогава Англия упрекна Русия, че стои зад офанзивата, която Кремъл изрично отхвърли. По-късно двама други английски жители, които нямат връзки с Русия, бяха отровени със същото вещество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР