Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни

...
Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни
Коментари Харесай

САЩ забраниха търговията с МиГ и Калашников

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява лист с 39 съветски оръжейни компании и служби, с които към този момент е неразрешено да се търгува, съобщи „ Франс прес “.

Списъкът се появява със забавяне от месец, откакто администрацията на Доналд Тръмп наложи глобите посредством утвърденото на 28 юли решение на двете камари на Конгреса.

Срещу множеството компании от листата американската възбрана за търговия към този момент работи, а измежду новите имена е корпорацията „ МиГ “, с която България има комплицирани връзки поради модернизацията на бойната ни авиация.

До нея се подреждат ощеголемите експортьори на оръжие „ Рособоронекспорт “, " Калашников ", " Сухой ", " Ижмаш " и други.

Освен 33 компании от военно-промишления комплекс на Русия описът включва още три съветски специфични служби. Това са Службата за външно разузнаване (СВР), Главното разследващо ръководство на Генщаба на Въоръжените сили (ГРУ) и Федералната работа за сигурност (ФСБ).

Освен тях в „ черния лист “ са включени и три други организации, които Вашингтон дефинира като " разследващи ". Това са фирмите Специален софтуерен център и Цифрово оръжие и отбрана, както и " самостоятелната нестопанска организация " Професионално обединяване на конструкторите на осведомителни системи.

Присъствието на фирмите и организациите в листата не значи автоматизирано въвеждане против тях на наказания. Активите им няма да се замразяват в Съединени американски щати (това към този момент е направено за множеството по силата на предходно ембарго) и се не разрешават единствено " основни транзакции ", без да се вкарва тотално преустановяване на интензивността.

Който е правил " значителен " бизнес с изброените юридически лица след 2 август 2017 година (денят, в който Тръмп подписа закона и той влезе в сила), предстои на евентуални наказания от 29 януари 2018 година

Ограниченията включват най-малко 5 от общо 12 типа наказания като възбрана на експорт на американски артикули за нарушителя, възбрана той да получава кредитиране от Съединени американски щати, отвод за издаване на американски визи, в това число за управлението на компанията или организацията извършител, и други.

При нарушение на възбраните и подписване на сходни покупко-продажби ще бъдат преследвани компании и жители по целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР