Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на Полша на

...
Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на Полша на
Коментари Харесай

САЩ ще продаде на Полша танкове M1A1 Ейбрамс за 3,75 млрд. долара


Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на Полша на 116 танка " Ейбрамс " на компанията " Дженерал дайнамикс ", други машини и муниции по договорка на стойност до 3,75 милиарда $, съобщи Ройтерс, като се базира на Пентагона.

Съобщението пристигна единствено няколко месеца, откакто Полша получи позволение да закупи 250 танка M1A2 на същия производител. Сега Полша ще може да избере да закупи композиция от двете версии на танка, защото тя се стреми да модернизира армията си и да се приспособи към новите геополитически действителности след нахлуването на Русия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Пакетът ще включва машини за възобновяване на излезли от строя танкове, осем щурмови моста, както и други транспортни средства. Освен това ще бъдат предоставени хиляди единици съвременни муниции, в това число бронебойни снаряди, аварийни елементи и техническа поддръжка, съобщи министерството на защитата на Съединени американски щати.

Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността към Пентагона уведоми Конгреса за вероятната продажба нощес, написа Българска телеграфна агенция.

Въпреки утвърждението на Държавния департамент, уведомлението не значи, че е подписан контракт или че договарянията са завършили, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР