Държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите

...
Държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите
Коментари Харесай

ДПС: Държавният апарат да не се ползва като бухалка

Държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и против бизнеса. А в противен случай - държавният уред да действа съгласно конституцията и законите в услуга на хората и за основаване на добра бизнес среда и добър бизнес климат. Това е неотменимото условие на Движение за права и свободи, с цел да поддържа кабинет на ИТН. Новината сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след консултациите в Народното събрание сред двете политически сили.

Слушахме концепциите на Има Такъв Народ за техните цели. Повечето от концепциите ни съответстват, абсолютно имаме и разлики. Ние от своя страна декларирахме, че безусловна поддръжка няма. Едно неотменимо изискване посочихме – възобновяване на нормалността в политиката и демокрацията, сподели Карадайъ. И добави: „ Което за нас значи Народното събрание да заеме мястото си съгласно конституция на България. И държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и против бизнеса, а в противен случай държавният уред да действа съгласно конституцията и закони в услуга на хората и за основаване на добра бизнес среда, добър бизнес климат. ”.

Движение за права и свободи е заявило, че за него персоналният състав на кабинета е значим. Като изрично декларирахме, че няма да предлагаме, че не желаеме никакви постове, сподели Карадайъ.

Не сме желали поддръжка от Движение за права и свободи, просто си изложихме целите си пред тях, сподели от своя страна ръководителят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Има Такъв Народ са декларирали, че министрите са тяхна отговорност.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР