Държавната турска петролно-газова компания Боташ (Botas) и американска корпорация Ексън

...
Държавната турска петролно-газова компания Боташ (Botas) и американска корпорация Ексън
Коментари Харесай

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Държавната турска петролно-газова компания " Боташ " (Botas) и американска корпорация " Ексън мобайл " (Exxon Mobil) подписаха съглашение за доставки в Турция на полутечен природен газ, заяви турският министър на енергетиката Алпарслан Байрактар, който е на посещаване във Вашингтон, съобщи Анадолската организация.
 
С това съглашение, което е планувано да бъде дълготрайно, ще създадем още една крачка към диверсификация на нашите запаси, написа в обществената мрежа " Екс " Байрактар. Ще продължим да способстваме за сигурността на енергийните доставки както в нашата страна, по този начин и в района, уточни той.
 

Vaşington’da ABD Enerji Bakanı Sayın Jennifer Granholm ile bir araya geldik.
Ülkelerimiz arasında Enerji ve İklim Diyaloğu Programı’nı başlatarak ilk toplantısını da gerçekleştirmiş olduk.

Kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturacak programın tüm paydaşlar için verimli bir… pic.twitter.com/Hnv6MM7Rm0
— Alparslan Bayraktar (@aBayraktar1) May 9, 2024

 
Байрактар  сподели  миналия месец, че Турция договаря с " Ексън мобайл " по договорка за закупуването на полутечен природен газ за над един милиард $.
 
Той уточни в изявление, че се водят договаряния с " Ексън мобайл " за закупуването на 2,5 млн. тона полутечен природен газ на стойност към $1,1 милиарда $. Министърът добави, че договорката може да е за период от 10 години.
 
Турция има седем интернационалните газопровода, пет уреди за полутечен природен газ, в това число три плаващи уреди за предпазване и регазификация (FSRU) и две подземни складове за природен газ.
Страната се стреми да се трансформира в основен газов център в района, да се наложи като експортьор и да бъде ефикасен управител на газа, който доставя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР