Държавната Ел Би Булгарикум“ подписа споразумение с една от най-големите

...
Държавната Ел Би Булгарикум“ подписа споразумение с една от най-големите
Коментари Харесай

„Ел Би Булгарикум“ подписа договор с монголска компания

Държавната „ Ел Би Булгарикум “ подписа съглашение с една от най-големите монголски компании за произвеждане на храни  – APU Company. Става въпрос за съглашение за потребление на лиценза за произвеждане на българско кисело мляко с бактерията Лактобацилус булгарикус. То е подписано по самодейност на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов.

Началото на диалозите за това съдействие бе сложено през декември предходната година и единствено за четири месеца успяхме да стигнем до подписването на днешното съглашение. То ще разреши достоверното българско кисело мляко да се продава и в Монголия “, сподели Стоянов, представен от пресцентъра на ведомството.

Това ще е втората азиатска страна, в която се създава българско кисело мляко. Първата е Япония. Там продуктът се създава от локалната компания „ Мейджи “, която също има съглашение с „ Ел Би Булгарикум “

България е родината на киселото мляко и ще използваме националната обичайната технология за изработването на млечните артикули в Монголия “, разясниха от управлението на APU Company.

От тяхна страна бе наблегнато на обстоятелството, че съглашението ще им разреши да изпълнят една от задачите, заложени от монголската страна за производството на здравословна и потребна храна.

Споразумението е със период от пет години. APU Company получава лиценз за създаване, произвеждане, продажба и разпространяване на млечни артикули с истински български закваски за територията на Монголия, за което ще заплаща и лицензионни такси на „ Ел Би Булгарикум “.

Популяризираме България, само че и усилваме приходите за българското дружество “, акцентира министър Стоянов. 
Коя е АPU Company?
АPU Company е учредена през 1924 година и е една от първите монголски компании, профилирана в производството на храна и питиета. Общият пазарен дял на компанията на вътрешния пазар на млечни артикули е 31%.

Тя е в Топ 5 на монголските компании по мярка на платени налози. Един от главните акционери в компанията е Heineken. Предлага над 320 продукта, а през 2014 година основава лична фабрика за млечни артикули, а от предходната година създава и сирене. Компанията създава и план за монголски номадски млечни артикули (YAK Project).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР