Държавната база е хотел, който се стопанисва от държавата –

...
Държавната база е хотел, който се стопанисва от държавата –
Коментари Харесай

Туристическият министър проговори за украинците в държавните бази

Държавната база е хотел, който се стопанисва от страната – там има 40 000 кревати и в тези бази почиват всички работещи в България от години, съобщи пред Дарик министърът на туризма Илин Димитров.

Той изясни, че това са ведомствените хотели, които са с ремонтирани и с положителни условия. " Ние сега местим бежанци от хотели в други хотели. Не ги водим на неприятно или на неприятно – това е цялото пренасяне ", добави Димитров.
-->
" Наслагва се едно въодушевление, че надали не ги местим в неприятни места на края на света. Не, там почиват българи от години. Няма нищо притеснително и този развой би трябвало да завърши до 15 ноември ", сподели министърът.

Той уточни още, че мярката не е спряна, тя е удължена и трансформирана – всички бежанци би трябвало да бъдат преместени в държавни бази, като са обезпечени нужните условия. " Сега дори има напрежение от страна на българите, които споделят „ ние си желаеме базите, тъй като там ни харесва всяка година да почиваме ”, сподели министърът.

Базите са навътре в страната – там, където могат да се интегрират украинските бежанци.

" Отношението на България към бежанците е допустимо най-хубаво – ние единствени от целия Европейски Съюз сме ги настанили от първия ден в хотели – четиризвездни, тризвездни. Така ние помогнахме на един бранш, който беше извънредно тежко потърпевш от Ковид, само че сега нашите благоприятни условия свършват ", съобщи Илин Димитров.

Общата сума, която страната е дала досега, е над 520 милиона, само че тя е разграничена по доста пера, изясни още той.

" По програмата, която ние администрираме като Министерство на туризма, се чака да платим на бранша малко над 220 млн. лева Десет или единадесет заплащания ще бъдат направени. Вече сме наредили и заплащанията за месец септември. В момента, тъй като наследихме доста тъжби и проблеми, ние изпратихме едно писмо до всички хотелиери, които считат, че са ощетени, и започваме тъжба по тъжба да ревизираме какво е настоящото положение ", уточни министърът на туризма.

Нито един емигрант няма да остане на улицата след 15 ноември, увери още Илин Димитров.

Адекватна ли е туристическата тактика на България?

Според Илин Димитров обстановката, в която живеем в Европа, не е съответна на нищо. По думите му нещата, които ни заобикалят, се трансформират през 3 месеца.

" Нашата рекламна тактика е писана преди няколко години и е до 2030 година Моето мнение като министър, в случай че се окаже че по-дълго би трябвало да стоим в служебни кабинети, е да възложа да я напишат отначало, тъй като тя не регистрира Ковид, не регистрира развиването на цифровите технологии и въздействието на военните дейности - писана е преди всички тези фактори ", изясни той.

" Основният проблем за липса на фрагменти в туризма не е нито страната, нито браншът, нито заплатите. Основният проблем за липса на фрагменти е сезонността на туризма. Като това го прибавете и към демографския срив и получавате едно доста неприятно нещо ", уточни още министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР