Държавната агенция за закрила на децата обслужва телефон 116 111.

...
Държавната агенция за закрила на децата обслужва телефон 116 111.
Коментари Харесай

Д-р Иванова: На тел. 116 111 се подават сигнали, извършват се и консултации

Държавната организация за протекция на децата обслужва телефон 116 111. Той е изцяло безвъзмезден, подават се и анонимни сигнали, той е доста скъп за нас. Това каза д-р Теодора Иванова, началник на Агенцията за протекция на детето, по време на интернационалния конгрес " Заедно в битката против кибертормоза на деца ", проведен от Черноморската академия за сигурност, стратегия " Киберзащитници " и " Стандарт ". Патрон на самодейността е вицепрезидентът Илияна Йотова.

Когато чиновниците получат сигнал, те го предават на 112, което отива към Министерство на вътрешните работи. На тел. 116 111 може да се получи и консултация.
-->
Категорично поддържам основаването на регистри с лицата, които правят полови закононарушения. Имаме подготвени текстове за законодателни промени, подготвени сме да ги предоставим. Работим в съдействие с отдел " Киберсигурност ", както и с неправителствени организации. С Черноморската академия бяха осъществени анкети с деца.

Искам да насоча вниманието към 3 неща. 70% от децата споделят, че са в нета сред 1 и 3 часа. 60% настояват, че са получили предложения за другарства от непознати. 30% споделят, че са поканени на срещи на открито.

Националната стратегия за предварителна защита и сигурност е документ, който бе създаден предходната година. Едва в този момент през февруари бе признат от Министерски съвет. Ще можем да даваме информация какво се случва с насилието в нета. 

Искам да чуя положителния опит на организацията в Израел, да почерпим техния опит, с цел да вземем дружно ограничения против кибертормоза, сподели още Теодора Иванова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР