Държавна финансова помощ за всички фирми, които понесат загуби от

...
Държавна финансова помощ за всички фирми, които понесат загуби от
Коментари Харесай

Бизнесът тотално отхвърля схемата 60/40

Държавна финансова помощ за всички компании, които понесат загуби от над 25% поради рецесията около борбата с COVID-19. Това предложение е било включено в плана, обсъждан на Съвета за тристранно съдействие в събота, разгласи пред Нова телевизия изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.

Той бе безапелационен, че е неработещо първичното предложение за това страната да заплаща 60%, а работодателите – 40 на 100 от заплатите на чиновниците в затруднените компании. „ Съотношението 60:40 работи за огромните компании, тъй като те имат ликвидност и могат да запълнят дупката, която се получава. Малките и междинните предприятия обаче не могат ”, разясни Иванов.

„ Вчера ни беше показан план, който по обсег е допустимо най-големият. Там има първа група – от компании, които, без да потвърждават нищо, имат право да бъдат включени в мярката. Това са компаниите, затворени със заповед на министъра. Има и лист на най-засегнатите браншове. Втората група са безусловно всички компании, които дават отговор на два критерия – един главен и един спомагателен. Това е моментът, който ние подкрепихме в края на съвещанието на Тристранния съвет, тъй като нашите оферти бяха признати. Става дума за прага от 25%, който беше препоръчан от страната, т.е. когато имаме спад на чистите доходи от продажби над 25 на 100, компаниите се включват към необятния лист и имат право да получават средства по тази мярка ”, разясни Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР