Сензационен обрат в нагласите на българските граждани за предстоящите парламентарни

...
Сензационен обрат в нагласите на българските граждани за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

ОБРАТ! ГЕРБ печели убедително с 16,7%, Корнелия бие ППДБ, “Воеводите” от ВМРО изпреварват Гешев и “Синя България”

Сензационен поврат в настройките на българските жители за идните парламентарни и европейски избори мериха социолозите на организация “Естат ” седмица преди 9 юни, когато  ще определим кои ще са новите ни представители в Народното събрание и Европейския парламент.  “Подем в патриотичния избор, националните и консервативни придвижвания са любимци на гласоподавателите ”, разясниха от организацията, отчела пристрастията на 733 пълнолетни жители.

 

ГЕРБ безапелационно води с 16,8% и е първа политическа мощ, двойно по-малък е резултатът на ППДБ, които се срутват до 8,2%. Преди тях и то с % и половина разлика, е считаната за “опашкар ” Българска социалистическа партия, която обаче събира утвърждение измежду 9,7 от участвалите в допитването.

 

Голямата изненада съгласно “Естат ” е Вътрешна македонска революционна организация, които изпреварват съвсем тройно партията на Иван Гешев, “Синя България ” на Петър Москов и “Ние идваме ”, събирайки 2,2% от вота на българите за народен парламент, и 3% за евровота. “Не изключваме до 9 юни “Воеводите ” да повишат още доверието си, поради цялостния родолюбив и закостенял тренд в обществото ”, предвиждат наблюдаващи на политическите процеси. В поддръжка на думите им е положителното показване и на “Възраждане ”, които също изпреварват мощно десните, печелейки 8,9%.

 

Не толкоз оптимистично наподобява резултатът за считаната за любимка измежду дебютантите за Народно събрание и Екологичен потенциал Ваня Григорова, която не съумява да прескочи 4-процентовата преграда за народен парламент, нито се приближава до прага за Брюксел. Партията й “Солидарна България ” събира едвам 3,7 на 100 от желанията на участвалите в изследването.

 

Социологическото изследване е извършено измежду 733 български жители, 50,6% от тях са безапелационни, че ще дадат гласа си на изборите, 24,8% настояват, че по-скоро биха пуснали бюлетина, а 7,8% смятат, че по-скоро не биха се разходили до изборните секции. 12,1% от интервюираните изрично отхвърлят да гласоподават, а 4,6% още не могат да преценяват, сочи още извадката на политическите настройки преди вота 2 в 1.

Автор: informiran.net

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР