Държавите, които търсят предимство, не осъждайки отвратителната война на Русия

...
Държавите, които търсят предимство, не осъждайки отвратителната война на Русия
Коментари Харесай

САЩ плашат с последствия държавите, които подкопават санкциите срещу Русия

Държавите, които търсят преимущество, не осъждайки " отвратителната война " на Русия против Украйна, са късогледи и ще се сблъскат с последици, в случай че подкопаят западните наказания. За това предизвести министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от " Ройтерс ".

Съединените щати и техните сътрудници " няма да останат безразлични " към дейностите, които подкопават необятните наказания, наложени на Москва и съветския президент Владимир Путин поради нашествието, акцентира тя.

По думи на Йелън войната сред Русия и Украйна е трансформирала вероятностите за международната стопанска система и администрацията на Байдън е била решителна в уговорката си да държи Русия виновна за нейното " ужасяващо държание " и нарушаванията на интернационалното право.

Бъдете сигурни - до момента в който Путин не постави завършек на отвратителната си война, от администрацията на Байдън ще работим с нашите сътрудници, с цел да тласнем Русия към икономическа, финансова и стратегическа изолираност, увери тя.

Йелън съобщи, че съветската инвазия е тласнала редица страни да заемат единна позиция по отношение на Москва по метод, който може да помогне за образуването на световния отговор на други " непосрещнати световни провокации ".

Някои страни обаче към момента " стоят на страна, може би виждайки опция да завоюват, като запазят връзките си с Русия и запълнят празнотата, оставена от други ", означи тя, без да показва съответни страни.

Такива подбуди по нейни думи са са недалновидни. Бъдещето на нашия интернационален ред, както за мирна сигурност, по този начин и за стопански разцвет, е заложено на карта, предизвести Йелън и още веднъж акцентира, че обединената коалиция няма да бъде безразлична към дейности, които подкопават въведените наказания.

Коментарът на финансовия министър идва дни, откакто президентът Джо Байдън предизвести Индия, която не е налагала наказания на Москва, че пазаруването на повече нефт от Русия не е в неин интерес и може да попречи на отговора на Съединени американски щати на войната в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР