Държавите, които са на бреговете на Мъртво море- Йордания и

...
Държавите, които са на бреговете на Мъртво море- Йордания и
Коментари Харесай

Две държави от Близкия Изток, които блестят със своето гостоприемие

Държавите, които са на крайбрежията на Мъртво море- Йордания и Израел са извънредно красиви и екзотични  дестинации, като са най – добре развити в областта на туризма за Близкия Изток. 

Израел
-->
Най – забавната забележителност в страната несъмнено е Йерусалим. Това е най – значимият набожен център на планетата. На това място е разположен Божи гроб - най – свещеното място за всички християни. Там е и Стената на рева, която е доста значима за  юдеите,както и  третата най – значима джамия в света – “Ал Акса ”.

До тук с дестинации, за които всички сме чували. Израел не е единствено това. Там също по този начин има и богата просвета с исторически монументи в много непокътнат тип. Архитектурата на страната също е зашеметяваща.

Водните басейни към Израел са няколко. Той е разположен край Средиземно море в залива Ейлат/Акаба на Червено море и край Мъртво море.  

Столицата

Престолният град на страната е Тел Авив.  Той е относително млад – на 100 години и е най – огромният в Израел. Намира се на брега на морето. Обявен е за културно завещание през 2003 от “ЮНЕСКО ”.

Един от най – старите градове в Близкия изток, който се намира на нагорнище е Яфа. Той е в Тел Авив и дава страхотна панорама към морето за всички посетили го.

Градът е наименуван Силициевата котловина на изтока, поради софтуерния си напредък през годините. 

Йордания

Държавата притегля пътешественици от целия свят с античния град Петра. Той е определена като едно от седемте чудеса на света през 2007 година. Намира се в долината Вади Муса. Тя е естествено укрепена. Историята споделя, че първите известни заселници там са едомците. Обитатели съществуват от 1000 година преди новата епоха.

Библията предава, че те са потомци на Исав. Това е най – огромният брат на Исак и близнак на Яков. Петра е бил град, значим пункт за античните търговски направления. Обикалят го високи възвишения, наличен е през тясно дефиле. Има доста красиви забележителности, които съставляват изсечени в стените здания, които са непокътнати.

Столицата          

  

Името и е Аман. Популярна е със постройките си – ниски бели къщи. Те са вместени в целия град. Затова го назовават “Белият град ”. Гледката е превъзходна а и атмосферата е добра, поради положителните планове, които имат към туристите жителите.

Самата сила в Близкия Изток е  доста по – друга от европейската. Нещата които описахме по –горе са една дребна парченце от културата, на хората и цялостната конюнктура. Няма значение дали желаете да посетите тези две страни поради историята, която е обвързвана с религията или пък поради невероятната и архитектура, ще останете с доста положителни реакции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР