Държавата върна лиценза за дейността на оръжейната фирма Емко, след

...
Държавата върна лиценза за дейността на оръжейната фирма Емко, след
Коментари Харесай

Възстановиха търговския лиценз на Емко

Държавата върна лиценза за активността на оръжейната компания " Емко ", откакто сдружението е отстранило нарушаванията свързани с сигурността. Това разгласи икономическият министър Емил Караниколов. Няколко часа по-късно от " Емко " въпреки всичко се събраха на митинг пред Министерския съвет. Причината - страната е иззела поръчки на предприятието и то упорства да ги получи назад.

Най-сериозното нарушаване, което са разкрили инспекциите на Министерство на вътрешните работи в Емко е запазване на муниции на работната площадка, изясни икономическият министър. Вчера обаче са импортирани нови резултати от инспекциите, които са потвърдили, че предприятието е взело ограничения.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: От полицията са установили, че са отстранени нередностите, които съставляват директна заплаха към популацията и служащите, несъмнено има и наставления, които сдружението " Емко " съм сигурен, че ще ги изпълнят. Съответно беше взето решение единомислещо от целия междуведомствен съвет за възобновяване на дейностите за спрения лиценз на сдружението " Емко ".
Въпреки върнатия лиценз, служащите на " Емко " не се отхвърлиха от желанията си за митинг пред постройката на Министерския съвет. Според уредниците, страната се намесва в работата на сдружението и съзнателно е иззела поръчки на компанията от оръжейния държавен търговец Кинтекс като ги е насочила към държавната ВМЗ.

Славчо Демиев, " Емко ": Спрени са част от договорите, които имаме с Кинтекс, трансферирани са по напътствие на министъра на стопанската система във ВМЗ и ние естествено протестираме против това деяние, тъй като го считаме за незаконосъобразно. Ще спрем на секундата митингите, в случай че предлагането, което направих към премиера бъде изпълнено и спре офанзивата против нас.
От компанията упорстват договорите им да бъдат доизпълнени и върнати. Тава обаче няма по какъв начин да стане, изясни икономическият министър Емил Караниколов.

Емил Караниколов: Не се греша в работата на никое комерсиално сдружение във връзка с техните контрагенти или на договорите, които имат.
Той добави, че е изискал цялостна инспекция на държавните сдружения Кинтекс и ВМЗ за 10 години обратно. Основанието - Кинктекс е възлагал поръчки на " Емко ", които са могли да изпълнят и от ВМЗ на по-ниска цена.

Междувременно към митинга пред Министерския съвет се причислиха и служащите от оръжейното дружество " Дунарит ", на което страната оказа помощ като изкупи дълг от 47 млн. лв. към Корпоративна комерсиална банка. Оттам се притесняват, че и техните контракти ще бъдат нарушени.
Стоил Георгиев, " Дунарит ": " Дунарит " работи, аз не споделих, че не работи, само че договорите ни изтичат. Нашата продукция не е като да рекламираш бира ли ще бъде или някакъв различен артикул, коя страна сте чули да споделя, ние ще изнесем оръжие за еди къде си и еди какво си, не се споделя, той е по-дискретен отрасъл.
Междувременно стана ясно, че данъчните са влезнали на инспекция в " Емко ". Оттам обаче прецизираха, че в действителност не ревизират предприятието, нито това има общо с лиценза. Разследвали един от притежателите на сдружението, които желал да купи " Дунарит ".

  Работници от ЕМКО и Работници от ЕМКО и "Дунарит " излязоха на митинг пред Министерски съвет
Държавата върна лиценза за работа на оръжейното дружество ЕМКО откакто от сдружението са отстранили откритите нарушавания. Това разгласи министърът на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР