Държавата ще се опита да спаси разпространението на вестници и

...
Държавата ще се опита да спаси разпространението на вестници и
Коментари Харесай

Български пощи поемат разпространението на печата от 1 март

Държавата ще се опита да избави разпространяването на вестници и списание след банкрута на " Лафка ". От 1 март " Български пощи " ЕАД поема разпространяването на печатните издания, стана ясно на днешното съвещание на Министерския съвет. Транспортният министър Росен Желязков изясни, че страната ще поеме разпространяването. Защото досегашният дистрибутор прекратява активността си. Припомняме, че разпространяването се държеше от компания, директно обвързвана с Делян Пеевски. В същото време голям дял от печатните издания на пазара също са благосъстоятелност на Пеевски. Така страната ще популяризира медиите на депутата от Движение за права и свободи съвсем гратис.
Все още не е ясно какъв брой са загубите за печатните издания, които от към седмица не се популяризират в цялостния си тираж след затварянето на " Лафка ".
За към месец този недостиг ще бъде оценен. Разликата сред приходите и разноските ще бъде поета от държавния бюджет по смисъла на Закона за обществените предприятия като услуга от общ стопански интерес, изясни Росен Желязков.
По тематиката, предстоящо, се включи и министър председателят Бойко Борисов. За да заричане, че " всяко едно пематно издание ще може да стига до сергията без последник ". Но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност, отсече Борисов.
Освен това ще се предложи на кметове на общините да дефинират във взаимоотношение с " Български пощи " места, на които да се продават изданията. Ще би трябвало да се посочат спомагателни места, които са разнообразни от пощите и най-много места за продажба, тъй като " Български пощи " няма да продават, а ще популяризират, подсети Росен Желязков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР