Държавата ще подпише Меморандум за разбирателство с компанията „Минстрой Пропъртис"

...
Държавата ще подпише Меморандум за разбирателство с компанията „Минстрой Пропъртис"
Коментари Харесай

Държавата ще подкрепя мащабен строителен проект на Минстрой

Държавата ще подпише Меморандум за съгласие с компанията „ Минстрой Пропъртис " ЕООД за осъществяване на предпочитания капиталов план „ Многофункционална Сграда NV TOWER ". На съвещанието си на 22 декември държавното управление е одобрило плана на меморандума, който планува основаване на междуведомствена работна група "за обезпечаване на институционална поддръжка при осъществяване на плана ".

Предвижда се създаване на многофункционална постройка, ситуирана в „ Студентски град, с разгърната застроена повърхност от 46 551 кв. м., благосъстоятелност на заявителя „ Минстрой Пропъртис " ЕООД. Размерът на инвестицията е 102 млн. лева Очакваният брой новооткрити работни места, директно свързани с плана е 150, оповестяват от "Дондуков 1 ".

В уеб страницата на холдинга планът е поместен в секцията "офис здания ". Уточнено е обаче, че постройката предлага първокласни офисни пространства, първокласни жилища и огромен набор от публични функционалности: заведения за хранене, търговски обекти, уелнес и състезателен център, покривни градини и озеленени тераси. Сградата е на 21 етажа, като офисната част е развита сред етажи 4-ти и 17-ти. Етажи от 18-ти до 21-ви, в това число, са проектирани като жилищни. В трите подземни равнища са ситуирани 268 паркоместа.

Още на 12 септември 2018 година беше направена първа копка на NV Tower. Сградата е ситуирана в атрактивна зона в югоизточната част на София, на бул.”Г.М.Димиров” наоколо до кръстовището с бул.”Драган Цанков”.

Проектант е компанията "A&A Архитекти ". Архитектурното бюро "A&A Архитекти " нашумя около проблема с плана за ваканционен комплекс в местността "Алепу " край Созопол, представян като "подпорна стена ".

"Минстрой " и Николай Вълканов

„ Минстрой Пропъртис " е част от едноименния холдинг, ръководен от Николай Вълканов. Вълканов е и заместник-председател на работодателската организация КРИБ.

"Минстрой Холдинг " има концесии за употреба на девет залежи на железни минерални първични материали – руди на олово и цинк, от които седем в Родопския руден басейн и две залежи в Северна Македония - „ Злетово “ (Община Пробиштип) и „ Тораница “ (Община Крива Паланка).

Четири изцяло осъвременени Обогатителни заводи и четири Съоръжения за депониране на минни боклуци (хвостохранилища), които са част от минно-добивните и преработвателни комплекси на рудниците в България и Северна Македония също са благосъстоятелност на холдинга

Холдингът е финансирал, построил и ръководи лични мощности за рандеман на електрическа енергия от възобновими енергийни източници, основно фотоволтаични и дребни водноелектрически централи с обща мощ над 50 MW.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР