Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да

...
Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да
Коментари Харесай

Радев: Крайно време е държавата и бизнесът да си поговорят за състоянието на икономиката

Държавата и бизнесът е извънредно време почтено и искрено да си поговорят за положението на българската стопанска система, за нейната конкурентоспособност. Защото, дистанцията сред нас и страните от Централна и Източна Европа се усилва. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на бизнес конгрес, пцитиран от БГНЕС.

Държавният глава счита, че стопанската система ни е сложена пред съществени провокации, би трябвало да се преструктурира и е пристигнало време за стратегически решения.

Никоя стопанска система не може да бъде сполучлива, в случай че законодателната изпълнителната и правосъдната власт не сътвори подобаващи условия за вложителите, счита Радев. В тази връзка той обърна внимание и за вида вложители, които привличаме.

Само вложения в промишлеността може да подсигуряват резистентен ритъм на развиване на стопанската система “, уверен е президентът.

Бизнесът и страната би трябвало да обсъдят 3 значими неща- какво е положението на стопанската система, какви цели гоним, по какъв начин да реализираме тези цели и какви вложители привличаме, означи президентът.

Държавният глава счита също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението положителни стопански индикатори, растеж в стопанската система и в същото време може да се усети от жителите като витален стандарт, опазване на здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР