Държавата да осигурява до 10 хил. лв. на хората, които

...
Държавата да осигурява до 10 хил. лв. на хората, които
Коментари Харесай

Идея: Щедър бонус от държавата за нова кола

Държавата да обезпечава до 10 хиляди лева на хората, които желаят да си купят нова кола. Предложението е на Асоциацията на автомобилните производители. Сега по пътищата у нас се движат близо 1 700 000 коли на възраст над 20 години. Това е с малко над 8% повече спрямо предходната година.

„ Затова ние предложихме стратегия за скрапинг, т.е. връщане на остарели коли над 15 години, които следва да бъдат рециклирани,а страната да обезпечи опция, според от екологичната категория на автомобила, от 5 до 10 хиляди лева бонус ”, изясни ръководителят на Асоциацията Храбрин Иванчев пред Нова тв.

От асоциацията пресмятат, че към 10 хиляди души могат да се възползват от това. А страната имала няколко разновидността, с цел да обезпечи финансирането. „ Единият е тази стратегия за възобновяване, която сега следва да бъде призната от Европейския съюз.  Другата стратегия е обвързвана със зелената договорка. ”, сподели Иванчев.

От Асоциацията на автомобилните производители оферират още регистрацията на новите коли да става онлайн. Мярката е част от антикризисните ограничения по време на пандемия. Идеята се посрещна спорно от водачите. Създаването на обединен указател на колите у нас също е измежду предложенията на Асоциацията на автомобилните производители.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР