Дария Трьопова, която беше задържана по подозрение за участие в

...
Дария Трьопова, която беше задържана по подозрение за участие в
Коментари Харесай

Задържаната за атентата на Татарски признава, че му е дала статуетката-бомба

Дария Трьопова, която беше арестувана по съмнение за присъединяване в убийството на военния блогър Владлен Татарски, е признала, че е донесла в кафенето статуетка, която се е взривила, съобщи ТАСС, като се базира на видеоклип, оповестен от пресцентъра на съветското вътрешно министерство.

" Занесох там една статуетка, която се взриви ", споделя Трьопова в оповестеното видео. " Бих споделила, че бях арестувана за това, че съм била на мястото на убийството на Владлен Татарски ", споделя още тя в отговор на питане защо е арестувана.

По време на креативна вечер на Татарски през вчерашния ден избухна детонация. В нея почина блогърът с същинско име Максим Фомин, а над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на взривното устройство е била 200 грама тротилов еквивалент. На място не престават да работят следователи и криминалисти от съветския Следствен комитет.

Снощи правоохранителните органи са направили обиск на домашния адрес на Трьопова и са разпитали майка ѝ и сестра ѝ. По предварителни данни точно Трьопова е връчила на Татарски статуетка, в която е било прикрито взривното вещество, показва ТАСС.

Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия - държавна конструкция, която координира битката с тероризма - съобщи, че нападението против Татарски е било " планувано от украинските специфични служби " с присъединяване на хора, които са сътрудничили на Фонда за битка с корупцията, основан от ограничения от независимост съветски опозиционер Алексей Навални, заяви Асошиейтед прес. Задържаната за убийството Даря Трьопова е била " деен покровител " на групата на Навални, означи НАК.
Пригожин счита, че зад атентата е радикална формация, несвързана с Киев
Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин  смята, че зад убийството на военния блогър Владлен Татарски в Санкт Петербург стои група радикали, а не Киев, съобщи ДПА.

" Не бих обвинил режима в Киев за тези дейности ", съобщи Пригожин. " Мисля, че работи радикална формация, която надали има някакви връзки с държавното управление " в Киев, добави той. 
Кремъл: Това е терористичен акт
Кремъл съобщи през днешния ден, че убийството на известния боен блогър Владлен Татарски в Санкт Петербург е " терористичен акт ". Президентството се базира на съветския Национален антитерористичен комитет, съгласно който има доказателства, свързващи Украйна с бомбеното нахлуване, съобщи Ройтерс.

" Това е терористичен акт ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Активната фаза на следствието към този момент е в ход ", съобщи той.

" Виждаме много енергични дейности за задържане на обвинени. Нека да бъдем търпеливи и да изчакаме идващите известия от нашите специфични служби, които работят по въпроса ", сподели Песков.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР