Дарителската кампания на община Карлово за пострадалите от наводнението до

...
Дарителската кампания на община Карлово за пострадалите от наводнението до
Коментари Харесай

Дарителската кампания за наводнените карловски села събра 1.5 млн. лв.

Дарителската акция на община Карлово за потърпевшите от наводнението досега е събрала 1 млн. и 490 хиляди лв. . Това съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов, представен от БНР. Той уточни, че събраната сума ще бъде разпределена с решение на Общинския съвет.

По думите му гласуваните от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди близо 10 млн. лв. са за възобновяване на обществена инфраструктура - улици, мостове и водопроводи. Кабаиванов добави, че на следващия ден ще бъде прегледан отчета на инженерите, огледали къщите в наводнените села. Той посочи, че тогава ще се вземе решение кои здания са за ремонт и кои за срутване.

Кметът на Карлово добави, че Междуведомствената комисия в допълнение ще отпусне средства на притежателите на парцелите, които ще бъдат съборени.

Кабаиванов заяви, че комерсиална верига ще подари 200 комплекта готварска печка, пералня и смесен ледник с фризер, като посочи, че това ще стане през ноември.

Припомняме, че при започване на септември наводнения нанесоха чудовищни вреди в Карловско. Най-силно наранени бяха селата Богдан, Каравелово и Слатина. В разчистването на провалите от бедствието се включиха и. Преди дни стартира и слагането на в потърпевшите села.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР