Даренията за 19-ото издание на благотворителната кампания на са на

...
Даренията за 19-ото издание на благотворителната кампания на са на
Коментари Харесай

Даренията за „Българската Коледа“ са 3,07 млн. лева

Даренията за 19-ото издание на благотворителната акция на са на стойност 3 070 000 лв. , като това е най-високата набирана сума през последните 15 години.

„ Рекордната поддръжка към „ Българската Коледа “ е знак за високото доверие към виновното и транспарантно разпределение на средствата и дава вяра, че живеем в хуманно общество “, съобщи президентът Румен Радев по време на първото за 2022 година съвещание на Експертния съвет към благотворителната самодейност.

Според президента обаче благотворителните начинания не би трябвало да анулират уговорката на страната към детското здраве и те демонстрират нуждата от предприемане на неотложни ограничения в българското опазване на здравето.

Деветнадесетото издание на „ Българската Коледа “ стартира на 30 ноември 2021 година и ще продължи до 30 ноември 2022 година .

Подкрепа за самодейността тази година са оказали 4500 самостоятелни донори , 400 представители на бизнеса , а 380 000 са изпратените дарителски текстови известия и гласови позвънявания.

Над 30 са самодейностите, събитията и акциите в поддръжка на “Българската Коледа ” от спортни, художествени и други организации . Над 50 учебни заведения и детски градини от цялата страна също са подкрепили самодейността.

До този миг в Администрацията на президента са постъпили 220 заявки за подкрепяне на деца . Исканията за подкрепяне са главно за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. 30 лечебни заведения са подали заявки за закупуване на здравна инсталация със средства от акцията. Експертният съвет и Комисията към благотворителната самодейност стартират работа по разглеждане на постъпилите заявки.
Закупуването на здравна инсталация ще бъде осъществено посредством открита процедура за набиране на предложения, в сходство с настоящото законодателство.

Кампания 2021/2022 сложи във фокуса на „ Българската Коледа “ грижата за децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване, посредством обезпечаване на модерна високотехнологична инсталация за прецизна диагностика и модерно лекуване . Така ще бъдат увеличени опциите на българските лекари да ползват новаторски способи на лекуване за реализиране на цялостно изцеление на тежки и трудно-лечими до неотдавна болести в детска възраст.

Всички способи за осъществяване на дарения за „ Българската Коледа ” са дейни целогодишно посредством банков превод, ПОС терминал, ePay, UPay, както и посредством телефонни номера за изпращане на SMS и гласови позвънявания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР