Дарените за Украйна терминали “Старлинк . Михайло Федоров, украинският министър

...
Дарените за Украйна терминали “Старлинк . Михайло Федоров, украинският министър
Коментари Харесай

Украинският министър Михайло Федоров: Старлинк работи стабилно!

Дарените за Украйна терминали “Старлинк ”

.

Михайло Федоров, украинският министър по Иновациите, образованието, науката и софтуерното развиване, похвали СпейсЕкс в скорошно изявление. Федоров заяви, че компанията е виновна и надеждна в своето отношение към Украйна и акцентира, че страната не е платила и цент за терминалите “Старлинк ”.

“Всичко работи устойчиво ”, заяви Федоров за украинската държавна осведомителна организация Укринформ. “Ние сме в непрекъснат контакт с компанията и те бързо дават отговор на всички наши поръчки. Понастоящем има 42 000 терминала “Старлинк ” в Украйна, които обезпечават връзката сред работещите в енергетиката, лекарите и военните. Държавата не е платила и цент за тях – всичко е доставено посредством интернационалните сътрудници, които надлежно заплащат за тяхната работа, несъмнено, на преференциални цени. Ние сме им доста признателни за това! ”

На въпроса “имаше клюки, че руснаците са тествали най-новото си оръжие против Старлинк, има ли спиране в връзката? ”, Федоров отговори: “Да, руснаците в действителност се пробват да си употребяват технологиите, с цел да пресечен работата на сателитната връзка, само че не съумяват да реализират стремежи резултат – да предотвратят да използваме “Старлинк ”. Разполагаме с избрани контрамерки, които подсигуряват, че това въобще не се случва ”.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР