Даниил Медведев детронира миналогодишния шампион и лидер в световната ранглиста

...
Даниил Медведев детронира миналогодишния шампион и лидер в световната ранглиста
Коментари Харесай

Медведев детронира Алкарас в Ню Йорк, следва финал с Джокович

Даниил Медведев детронира миналогодишния първенец и водач в международната класация Карлос Алкарас на полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати - 7:6(3), 6:3, 3:6, 6:3.

В повтаряне на финала от 2021 година руснакът ще спори за купата с Новак Джокович, който по-рано се оправи с американеца Бен Шелтън 6:3, 6:2, 7:6(4). Сърбинът е на десети край в Ню Йорк.

Преди две лета Медведев победи Ноле и взе първата и към този момент единствена купа от Големия шлем, до момента в който Жокера е рекордьор с 23. Тази година той стана №1 в Мелбърн и Париж, като отстъпи само на " Уимбълдън ".

Алкарас бе считан за любимец против Медведев, само че международният номер три бе съвсем непогрешим на сервис, като сподели и другите си мощни страни - отлична отбрана, ретур и взимане на верни решения в сложните моменти.

" Страхотно е да победиш тенисист като Карлос. През този сезон позволих две лесни загуби против него и в мен се прокрадваха подозрения, само че знаех, че ще съумея да го отстранявам, в случай че дам 11 от 10 от себе си. Всъщност, дадох 12 от 10, изключвайки третия сет ", съобщи Медведев след мача.

Двамата изиграха равносилен първи сет, който приключи с тайбрек. В него резултатът се движеше дълго време наедно, само че следващи минипробиви на Медведев му дадоха преднина от 6:3 и той затвори частта на личен сервис от първия опит.

Вторият сет мина надалеч по-спокойно за руснака, който проби подаването на испанеца във втория и шестия гейм, като затвори частта на личен сервис за 6:1.

20-годишният Алкарас към момента не е обръщал петсетов мач от 0:2, само че напипа темп в играта си в третата част. Реализира първия си пробив в мача за 3:1, след което двамата бяха безгрешни до края. Испанецът подаваше за триумфа при 5:3, взе първите три разигравания и по-късно затвори частта на третия сетбол.

До поврат обаче не се стигна, защото Медведев на собствен ред подвигна равнището на играта си, потвърждавайки казаното след мача, че в действителност е надскочил опциите си.

Решаващ се оказа шестият гейм в четвъртия сет. Той продължи съвсем 15 минути, а Алкарас позволи непредизвикана неточност за пробив и 4:2 в интерес на Медведев. При 5:3 испанецът получи две благоприятни условия да върне брейка, само че руснакът се измъкна.

След това и той сгреши с двойна неточност на първия мачбол, само че минути по-късно се възползва от четвъртия опит и затвори мача с 6:3.

Джокович завоюва много по-лесно против неопитния Шелтън. Той към този момент си обезпечи нанагорнище на първото място в ранглистата на ATP от понеделник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР