“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси

...
“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси
Коментари Харесай

Софиянци излизат на мащабен протест срещу кмета и местната власт


“#ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество”. Така гражданската организация Спаси София кръсти готвения от нея митинг на 26 ноември, неделя, от 13:00 ч. Поводът е систематичното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с значимите за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерски съвет, по бул. Дондуков, ул. Г. С. Раковски с последна точка - постройката на Столичната община. Организаторите показаха, че са фокусирали недоволството си върху 5 съществени тематики: некачествените поправки, замърсяването на въздуха, неуспехите в региона на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното завещание.

“През последните години софиянци са очевидци на основни провали в основни браншове, влошаващи качеството на живот в града. Въпреки неведнъж потвърждавания от госпожа Фандъкова ангажимент за праволинеен надзор на качеството на ремонтите в София, доста от тях бяха с извънредно съществени недостатъци, очевидно некачествено осъществяване и неустойчиви крайни резултати”, съобщи Борис Бонев от Спаси София. Междувременно, съгласно уредниците продължава и дейната политика по съсипването на градския превоз в София.

“Резултатите са налице: градският превоз губи милиони пасажери годишно, транспортните средства стават все по-малко и все по-нередовни, а отсъствието на даже една съответна мярка за възстановяване на изискванията в градския превоз са задоволителен мотив да се изрази недоволство”, настояват от организацията.

Според уредниците друго доказателство за неуспехът на кмета Фандъкова да ръководи града са многократните митинги на жителите на разнообразни квартали поради безконтролното застрояване на всяко свободно зелено пространство и неналичието на съответна инфраструктура. “Не по-малък проблем е и влошаващото се замърсяване на въздуха, породено от всеобщото отопление на твърдо гориво в гетата и “елитните” витошки квартали и лавинообразното нарастване на колите по улиците”, осведомят от Спаси София и припомнят, че дружно с други неправителствени организации съдят Столичната община за бездействието ѝ през годините.

“Позата за “запазване на историческия дух на остаряла София”, с която госпожа Фандъкова изясни подмяната на разисквания с обществеността план за бул. Дондуков звучи цинично на фона на десетките сгради-паметници на културата, които бяха съборени, изгорени и плячкосани през годините”, са безапелационни от организацията, съобщи БГНЕС.
От Спаси София приканват всички дейни жители да се причислят към митинга в неделя и гласно да изразят недоволството си от метода на ръководството на столицата, без значение от техните съответни проблеми, цели, или квартала, в който живеят. “Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София би трябвало да се вслушат в проблемите ни и да пазят правото на софиянци да живеят в здравословен, комфортен и прелестен град” - приключват от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР