Данъкоплатците ще платят за бутането на незаконни постройки край летния

...
Данъкоплатците ще платят за бутането на незаконни постройки край летния
Коментари Харесай

Бюджетът ще плати за бутането на ничиите къщи край сарая на Доган

Данъкоплатците ще платят за бутането на противозаконни постройки край летния сарай на Ахмед Доган. На днешното си съвещание държавното управление отпусна 68 200 лева спомагателна дотация по бюджета на Министерски съвет, с която ще бъдат платени разноските на област Бургас по унищожаване на две противозаконни постройки в лесопарк " Росенец ". Разчистването на противозаконното строителство ще е за сметка на страната, тъй като постройките - издигнати на земя държавна благосъстоятелност, се оказаха ничии по документи. По главния спор към летния сарай - за " порасналия " и оказал се частна благосъстоятелност пристан, няма никакво развиване, заяви за " Сега " някогашният народен представител от Демократична България Димитър Найденов. 

С отпуснатите средства от кабинета ще бъдат отстранени две противозаконни здания - къща на три равнища и будка на защитата.След разрастването на абсурда към летния сарай на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган се оказа, че в региона има общо пет противозаконни постройки - три върху държавна земя и две на територията на имението. Незаконните здания на държавни терени първо се оказаха ничии, а след това компания " Стрейтлайн " - продавач на терена за сараите, си припозна като своя една от къщите на плажа. За собствеността на тази постройка тече правосъдно дело, като компанията упорства, че на мястото е имало сграда още от 1978 година Собственикът на сараите - компания " Хермес солар ", на собствен ред оспорва изказванията за две противозаконни постройки на територията на имението. 

Няма никакво придвижване по главния въпрос - има ли осъществени нарушавания около порасването на кея до 280 м. и отразяването му като частна вместо държавна благосъстоятелност. На 13 август, 2020 година прокуратурата разгласи, че са установени голям брой нарушавания към построено кейово оборудване в региона, като за него не са открити капиталови планове и позволение за градеж на пристанищен обект. Оттогава прокуратурата мълчи, разяснява Найденов. Създадената в 46-то НС краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелствата към Росенец пък откри, че страната в лицето на регионалния шеф сама се е отказала да пази по правосъден път правата си върху кея и това е улеснило притежателите на сараите да си извадят констативен акт. Областният шеф по този начин и не се появи за чуване, а времето на комисията не стигна за правене на отчет, разяснява Найденов. Според него няма никакво придвижване и по настояването за прекъсване на тока и водата към лятната резиденция, която се оказа без позволение за прилагане. От всички здания в региона никоя няма позволение за прилагане като се изключи трафопоста. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР