Данаил Папазов, изпълнителен директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и ТЕЦ

...
Данаил Папазов, изпълнителен директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и ТЕЦ
Коментари Харесай

Данаил Папазов: Удълбочаването на езерото не се прави заради пристанището на ТЕЦ-Варна

Данаил Папазов, изпълнителен шеф на Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово и Топлоелектрическа централа Варна, изпрати декларация до медиите, в която твърди, че удълбочаването на Варненското езеро не се прави поради пристанището към ТЕЦ-а, а е в полза на ред други пристанища и терминали, част от които обществена държавна благосъстоятелност. По думите му в терминалите в региона могат да дебаркира общо 60 кораба, като едвам 3 от местата са на пристанище ТЕЦ-Езерово.

" Нито един куб.см не е удълбочаван и не се планува да бъде удълбочаван по смисъла на тази поръчка в региона на Топлоелектрическа централа Езерово, а основната цел е удълбочаването на каналите до Варна Запад, което се намира на 11 км от Топлоелектрическа централа Езерово ", написа в декларацията си Данаил Папазов.

Публикуваме я без редакторска интервенция.

Декларация

Цялостната идея на Пристанище Варна е система от канали и кейови уреди с друго предопределение. Два канала №1 и №2 свързват надлежно Черно море с Варненското езеро, а Варненското езеро с Белославското езеро. Те са изкуствено прокопани и би трябвало да се удълбочават от време на време. Особено значим е този развой в региона на пристанищен терминал Варна-Запад в гр. Девня, защото река Провадийска нанася в допълнение пясък и кал, които от време на време би трябвало да се чистят.

По цялото продължение на системата от канали и езера са ситуирани кейови стени, обособени към този момент по смисъла на законодателството като терминали.

Част от тях са обществена държавна благосъстоятелност:

- Варна-Изток

- Варна-Запад

- Леспорт

- Петрол

- Фериботен комплекс.

Друга част са пристанищни терминали частна благосъстоятелност:

- ПЧМВ

- Одесос ПБМ Варна

- Пристанищен терминал за базови масла

- Топлоелектрическа централа Езерово (като част от кейовата стена е обществена държавна собственост)

Както и терминали със особено предопределение:

Булпорт Логистик

Булярд

ПЧМВ

КРЗ Одесос

- СТФ

- МТГ делфин

- Марианопол

- Терем

Известни са ни няколко нови плана, върху които се работи и се намират на разнообразни стадии на създаване:

- Терминал Газтрейд

- Пристанищен терминал на територията на някогашния стъкларски цех в Белослав (проект Батков)

- Транстрой Белослав и други

Общо всички терминали допускат заставане на към 60 кораба по едно и също време, като единствено 3 могат да бъдат на Топлоелектрическа централа Езерово, т.е. 5% от тях.

Удълбочаването на канали 1 и 2 в Пристанище Варна е план, който е стратегически за България и в частност за Варна. Главната мярка за интегрираната транспортна тактика за разрешаване на проблемите, свързани с транспортната досегаемост е точно удълбочаването на каналите. С този план ще се реализира дълготрайно решение на актуалните проблеми за метод и маневриране на корабите и бъдещи потребности от нови маневрени зони, съгласно капиталовите планове на пристанищните оператори на всички терминали, ситуирани в региона на Пристанище Варна. Този план се разисква от 2014 година и е включен през 2017 година в капиталовата стратегия на ДППИ за 2018. Факт е, че пристанището Топлоелектрическа централа Езерово по това време е благосъстоятелност на ЧЕЗ груп. С реализирането на това удълбочаване на 14,50 м. ще се разреши на кораби вид Пост-Панамакс до 70 000 тона да посещават Варна, макар че за подобен вид кораби има известно усложнение с еърдрафта под Аспаруховия мост. Важно е да се каже, че ползата на товародателите ще е по-голям, както и на вложителите.

Аз, Данаил Папазов, изпълнителен шеф на Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово и Топлоелектрическа централа Варна, заявявам, че нито един куб.см не е удълбочаван и не се планува да бъде удълбочаван по смисъла на тази поръчка в региона на Топлоелектрическа централа Езерово, а основната цел е удълбочаването на каналите до Варна Запад, което се намира на 11 км от Топлоелектрическа централа Езерово, и се удивлявам от всички злонамерени изявления в медиите. Основно тезата, че цялото това удълбочаване се прави извънредно в наша изгода, се поддържа основно от медиите на господин Прокопиев посредством Спас Спасов, който очевидно не е наясно с тематиката, за която написа, и по политически подбуди от господин Христо Иванов, който злонамерено всекидневно ни вменява виновност. Екипът ни е от същински експерти и не се занимава с популизъм и политическа тема.

Колективите на Топлоелектрическа централа Варна и Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово са натоварени с нелеката задача да експлоатират и модернизират актуалните уреди и съоръжение, което изисква тяхната оптималната централизация. В същото време всички тези медийни и политически офанзиви изискват от тях и огромна психическа резистентност, за което откровено им благодаря!

Същото се отнася и за нашите клиенти, които са огромни интернационалните компании. Тези компании не вършат взаимни отстъпки, когато избират пристанищен оператор, а по-скоро са привлечени от висок професионализъм и качествена услуга, каквито намират при нас.

От друга страна цялостното планиране и доставянето на ново съоръжение за Топлоелектрическа централа Варна и Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово се планува и се извършва от огромни задгранични компании, които наблюдават в това число и българската преса и в не малко случаи това им въздейства при взимане на решение за вложения, които са извънредно значими, както за нас, по този начин и за България.

Въпреки цялата тази мръсотия, която се изля и излива в наш ущърб, заявяваме подготвеност и каним господин Христо Иванов, персонално, на място да извърши всички инспекции, които са му нужни, с цел да се запознае в елементи с обстоятелствата какво се случва в пристанище Топлоелектрическа централа Езерово. Също сме подготвени незабавно след привършване на тази инспекция, да го поканим да извърши всички нужни му инспекции и в Топлоелектрическа централа Варна, на по този начин наречената от него „ купчина желязо “.

Благодаря всеки, който е отделил време да прочете текста на декларацията за действителното - състояние на нещата в Топлоелектрическа централа Варна и Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово.

Благодаря на всички наши клиенти и другари за доверието.

С почитание,

Данаил Папазов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР