Данъчни излизат на протест заради планирани съкращенияСлужители на Националната агенция

...
Данъчни излизат на протест заради планирани съкращенияСлужители на Националната агенция
Коментари Харесай

Данъчни излизат на протест заради планирани съкращения

Данъчни излизат на митинг поради планувани съкращения Служители на Националната организация по приходите (НАП) стачкуват против плануваните всеобщи съкращения в системата . Данъчните ще създадат шествие от столичната териториална дирекция на Национална агенция за приходите до централното ръководство на организацията.
 
Съкращенията плануват звеното " Оперативни инспекции " да бъде закрито, а договорите на всички близо 300 чиновници, работещи в него, да бъдат прекъснати от 1 май. По думите на чиновници от данъчната администрация това е най-масовата чистка от години насам в структурата.
 
Николай Наков , ръководител на синдикалната организация в Национална агенция за приходите от КТ " Подкрепа " , е безапелационен, че съкращенията на данъчните от действен надзор са неоснователни и митингите ще продължат и в бъдеще . " Това съгласно мен са откровени закани. Хората са задоволително уплашени, по тази причина се стигна и до такова състояние. Вече ги плашат в прав текст да не стачкуват ", изясни той.
 
Владимир Дамянов е един от чиновниците на действен надзор, който чака да бъде скъсен. По думите му досега на никой чиновниците на тази дирекция не е получил заповед за редуциране.
 
Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров уточни претекстовете , заради които управлението на приходната организация е решила да освободи чиновниците от действен надзор . " Организацията на работа страда от някои систематични, разбирайте продължаващи във времето и повтарящи се пороци. Голяма част от тях са свързани с успеваемостта на работата, с въздействието върху държанието на задължените лица. Втората доста значима причина са корупционните опасности ", разясни той.
 
Преди десетина дни Специализираният углавен съд остави в ареста 8 от 11-те данъчни чиновници от действен надзор, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и взимане на подкупи. Самият Бъчваров удостовери, че решението има връзка с този арест, само че увери, че това не е единствената причина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР