Дамски Лайънс клуб Тракия - Пазарджик“ и Мъжки Лайънс клуб

...
Дамски Лайънс клуб Тракия - Пазарджик“ и Мъжки Лайънс клуб
Коментари Харесай

Лайънс клубове - Пазарджик отбелязват Международен ден на бе...

Дамски Лайънс клуб „ Тракия - Пазарджик “ и Мъжки Лайънс клуб предизвикват акция в учебните заведения ОУ „ Проф. Иван Батаклиев “, ОУ " Св. Климент Охридски " и ОУ „ Христо Смирненски “ във връзка Международен ден на Белия бастун. 

През 1970 година интернационалната организация на слепите афишира 15 октомври  за Международен ден на белия бастун. ИЗОБРАЖЕНИЕТО НА ЧОВЕК С БЯЛ БАСТУН В РЪКА Е ПРИЕТО ЗА СИМВОЛ НА СЛЕПОТАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ от Учредителното заседание на Световния Съюз на слепите през октомври 1984. 

Белият бастун освен алармира на останалите хора за отчасти увреждане или липса на зрение у неговите носители, само че към този момент е и най-надеждното помощно средство за насочване и напредване на незрящите. Създатели на белия бастун са Лайънс членове от щата Илинойс през 1930 година По публични данни в света са регистрирани 285 милиона слепи или едва виждащи хора, а в България те са над 28 000.

Лайънс клубове Пазарджик са част от Международното Лайънс придвижване с съществена цел да работим в интерес на обществото и на нуждаещите се. Мотото  ни е “Ние служим ”. Основните стратегии са предварителната защита и битката с очните болести, диабета, развиването на културата, работата с младежите, запазването на мира и околната среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР