Дали и с колко ще се увеличи безработицата след края

...
Дали и с колко ще се увеличи безработицата след края
Коментари Харесай

Ще се увеличи ли безработицата по морето след края на летния сезон?

Дали и с какъв брой ще се усили безработицата след края на летния туристически сезон? Повечето хотели по северното Черноморие ще затворят и се очакваа стотици сезонни служащи да бъдат освободени.

В този хотел има близо 30 сезонни служащи и до края на месеца те ще останат без работа. Повечето от тях няма да имат право на обезщетение от борсата поради Ковид пандемията през 2020 година.

" Ние към този момент минахме през този ред. Вземахме си ги, 2020 година бяхме на борсата и в този момент не се събират работни месеци за една календарна година в границите на две години, с цел да бъдем на борсата. Да забележим какво ще вършим, другояче си оставаме у дома ", споделя Симеон Спиридонов, сезонен служащ.

А това " у дома " звучи ужасно за всеки, който остава без приходи на прага на плануваната тежка зима.

За хотелиерите става все по-трудно да задържат фрагментите си целогодишно. Затова влагат запас и демонстрират еластичност да не изгубят най-малко мениджърския си екип.

" Имам съображение пред себе си и съвестта си да задържа гръбнака и той да получава някакво възнаграждение и хората да правят по няколко действия, които може и да не са им присъщи. Управителят на ресторантската част е и барман и ОТЗ и сервитьор. Стараем се с многофункционалност да компенсираме компликациите ", изясни Атанас Карагеоргиев, хотелиер.

По данни на Бюрото по труда до края на август безработицата във Варна е била 1,7 %. Тоест данните сочат, че след края на сезона безработицата във Варна няма да се усили фрапантно, само че статистиката към момента не регистрира какъв брой от освободените сезонни служащи ще имат право на обезщетение.

Източник: БНТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР