Дългове за близо 15 милиона лева вкараха данъчни в четири

...
Дългове за близо 15 милиона лева вкараха данъчни в четири
Коментари Харесай

Данъчни проверяват вериги заведения в София

Дългове за близо 15 милиона лв. вкараха данъчни в четири вериги заведения в столицата. От едно от заведенията, намиращо се в столичен мол, са били изнесени маси, столове и съоръжение, които ще бъдат оповестени за обществена обмен, оповестява Нова тв.

Общото сред веригите е, че записват нови компании, които оперират едни и същи обекти и натрупат задължения за налози и осигуровки. Данъчните публично отхвърлят коментар, само че източници настояват, че предстоят проверки на притежателите на заведенията и още запечатвания и конфискуване на съоръжение.

Според източници на Българска национална телевизия и четирите вериги са клиенти на една адвокатска адвокатска фирма. Издавали касови бонове и отчитали оборота на заведенията, само че не внасяли дължимите налози и осигуровки. След натрупването на отговорности прекратявали активността на компанията и записали нова, която поемала работата на заведенията. На идващ стадий приложили и нов модел - една компания била притежател на оборудването и обзавеждането, друга на помещението, а трета компания оперирала като заведение за хранене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР