Дългото носене на ръкавици всъщност пречи в случая с РНК

...
Дългото носене на ръкавици всъщност пречи в случая с РНК
Коментари Харесай

Какво пречи на българската ваксина и как ръкавиците може да вредят срещу коронавируса

Дългото носене на ръкавици в действителност пречи в тази ситуация с РНК вирусите, какъвто е и коронавирусът. Това съобщи доцент Андрей Чорбанов.Според него, с безспорна сигурност SARS-CoV-2 ще оцелее по-дълго върху ръкавица, в сравнение с върху човешката кожа, която има способността да разгражда РНК поради ензимите, които съдържа. Кожата не пропуща ковид, безапелационен е доцентът.
Чорбанов акцентира пред Нова телевизия, че при хора на първа линия, т.е. там, където се допуска честа среща с вируса, би трябвало да се носят ръкавици, само че другояче – не.
По отношение на това какъв брой оцелява коронавирусът по повърхности, изключително навън, доцентът също е безапелационен – в случай че беше толкоз резистентен вирусът, нямаше да има 4,5 млн. инфектирани в международен мащаб, а 4,5 милиарда. Според Чорбанов, вирусът не оцелява дълго по облекла, по пейки, по повърхности, изключително навън.
Що се отнася до заповедта на здравния министър Кирил Ананиев наложително хората над 60 години и тези с хронични болести без значение от възрастта им да влизат в болница, в случай че са заболели от COVID-19, Чорбанов отговори – няма логичност! По думите му, в болница има спомагателен стрес и при клинично положение с леки признаци можеш да оздравееш по-бързо у дома.
Срещу вирус да се пръска е безусловно безсмислено – той се предава при стеснен контакт сред хора, съобщи доцентът.
Българска ваксина
Обществените поръчки забавят по безконечен метод всичко, което ни би трябвало, сподели доцент Чорбанов. От една година чакаме да получим нужни неща като реактиви, оплака се той. Припомняме, че за публичните поръчки за медицина отпаднаха със Закона за изключителното състояние, само че Българска академия на науките в действителност не е здравна институция. А Чорбанов описа, че институтът „ Луи Пастьор ” им одобрил грант за 70 000 евро за реактиви, само че в този момент се чакат публични поръчки.
Докато не мине през цялото население на света, вирусът ще си живее. Затова е необходимо да се създаде трайно решение, акцентира Чорбанов. И изясни, че може да се форсира процесът по разработка на ваксина, в случай че има доброволци, които да поемат риска при теста за сигурност на имунизацията.
Още: " Още няма ваксина против ковид, само че Тръмп подреди на армията да е подготвена да имунизира всеобщо "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР