Дългоочакваният сблъсък между Испания и Германия в група Е на

...
Дългоочакваният сблъсък между Испания и Германия в група Е на
Коментари Харесай

Срещата между Испания и Германия на Мондиал 2022 завърши без победител

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Дългоочакваният конфликт сред Испания и Германия в група Е на международното състезание приключи без победител - 1:1. Алваро Мората изведе Ла Фурия напред в 62-ата минута, а Никлас Фюлкруг изравни седем минути преди края.

Точката е първа за Германия и тимът остава на дъното в групата си. Испания е водач с 4 т., следван от Япония и Коста Рика с по 3. В последния кръг, който е на 1 декември, Германия среща костариканците, а Испания играе с Япония.

Хърватия  пък реализира първа победа в Катар, откакто надигра Канада с 4:1. С успеха шахматистите събраха 4 т. и поведоха в група F. Съставът е с равни точки с Мароко. Канада, който е с две загуби, отпада от международното състезание.

В последния кръг Хърватия среща Белгия, който има три точки. Равенство подсигурява на хърватите присъединяване в елиминациите.

Промитеас - Олимпиакос 72: 100: Везенков и компания със седма поредна победа в Гърция

Българинът Александър Везенков и гръцкият му отбор Олимпиакос реализираха седма поредна победа в локалното баскетболно състезание и остават водачи във краткотрайното класиране. Олимпиакос надигра Промитеас със 100:72  като посетител в Патра в седмия кръг на шампионата. Поражението бе трето за Промитеас от пет изиграни мача.

Везенков още веднъж бе на равнище за гранда от Пирея. Българският национал способства за успеха с 22 точки, 3 битки, 5 асистенции и 2 откраднати за 35 минути на терена. Той осъществя 4 тройки, пропусна единствено една от десетте си стрелби от игра и не направи нито една неточност.

Баскетболистите на Олимпиакос означиха общо 17 тройки от 30 опита, преобладаваха против домакините и не изпуснаха водачеството в нито един миг от дуела. Шакил МакКисик също означи 22 точки, от които 6 тройки за Олимпиакос. Участие в мача за гостите не взе Костас Слукас. С 11 точки за Промитеас се регистрира Йоргос Танулис.

За Олимпиакос следва посещение на турския Анадолу Ефес в Истанбул на 1 декември в среща от 11-ия кръг на Евролигата, а по-късно на 5 декември в Гърция следва и огромното дерби Олимпиакос – Панатинайкос от локалния шампионат.

Ларсон и Холденер: Шведката и швейцарката поделиха успеха в Килингтън

Анна Свен Ларсон и Уенди Холденер поделиха победата  в слалома за дами в американския зимен център Килингтън, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 

31-годишната шведка Ларсон бе пета след първия манш, само че във втория кара чудесно и изненадващо взе първата си победа в самостоятелен старт за Световната купа, която обаче показа с швейцарката Холденер, която даде равно време с това на Ларсон от двата манша - 1:42.97 минута.

Победата донесе голямо облекчение и за Холденер, която най-накрая се качи и на най-високото ходило на стълбичката в слалома след 30 подиума в дисциплината.

Фаворитката Микаела Шифрин поведе след първия манш, само че направи неточност във втория и финишира едвам пета в крайното нареждане на 0.59 секунди след победителките. Американката започва чудесно сезона с две победи на слалом предишния уикенд в Леви, само че в този момент не съумя да зарадва локалната аудитория в Килингтън, където преди този старт имаше пет поредни  победи.

Трета приключи австрийката Катарина Трупе на 0.22 секунди след победителките.

Шифрин води в класирането на дисциплината слалом с актив от 245 точки, следвана от Холденер със 225 точки. Шифрин е водач и в генералното класиране за Световната купа с 265 точки, следвана от Холденер с 240 и Влъхова с 220 точки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР