Дългоочакваният гангстерски филм на Мартин Скорсезе Ирландецът ще открие филмовия

...
Дългоочакваният гангстерски филм на Мартин Скорсезе Ирландецът ще открие филмовия
Коментари Харесай

"Ирландецът" на Скорсезе ще открие филмовия фестивал в Ню Йорк

Дългоочакваният гангстерски филм на Мартин Скорсезе " Ирландецът " ще открие филмовия фестивал в Ню Йорк. Това ще бъде международната премиера на заглавието, в което си Робърт де Ниро влиза в ролята на наемния палач Франк Шийрън, а Ал Пачино - на синдикалния водач Джими Хофа. Джо Пеши играе мафиотския необут Ръсел Бъфалино, оповестява " Гардиън ".

" Ирландецът " е показан в страницата на фестивала като " богато пресъздадена епика на американската престъпност " и " напрегната и комплицирана история, разказана с изключителна лекост ". Филмът е основан на книгата " Чух, че боядисваш къщи " (I Heard You Paint Houses) на Чарлс Бранд, в която се твърди, че Шийрън е виновен за гибелта на Хофа.

Във кино лентата се споделя за ветерана от Втората международна война Шийрън, който е употребявал военния си опит, с цел да се изхранва като наемен палач, изпълняващ поръчки за мафията. От гледната точка на възрастен човек той си спомня за убийствата, които са се отразили най-мното върху кариерата му. Един от тези моменти е ролята, която играе при изгубването на своя другар Хофа - някогашен синдикален водач, обвързван с мафията.

Директорът на фестивала в Ню Йорк дефинира кино лентата като " бездънен, комичен, тежък, занимателен, и като всички велики филми - безусловно неповторим ". " Той изцяло ме изуми. В момента, в който свърши, незабавната ми реакция беше, че желая да го виждам още веднъж ", сподели още той.

В " Ирландецът " Скорсезе работи за девети път с Де Ниро и за четвърти - с Джо Пеши. Това обаче е първият път, в който италианецът режисира Ал Пачино. Това ще бъде и едвам четвъртият филм, в който Де Ниро и Ал Пачино играят един до различен след " Кръстникът 2 ", " Жега " и " Праведно ликвидиране ".

Заглавието притегли вниманието на медиите, когато през 2017 година беше купено от стрийминг колоса " Нетфликс ". Причина за това беше слабото показване в боксофиса на предходния филм на Скорсезе - религиозната драма " Мъчание " с присъединяване на Адам Драйвър и Лиъм Нийсън. Тази пролет Скорсезе избегна спор с фестивала в Кан, който отхвърля да излъчва филми на " Нетфликс ", откакто разгласи, че " Ирландецът " не е приключен в точния момент, с цел да кандидатства за присъединяване.

Премиерата на " Ирландецът " ще бъде на 27 септември в Ню Йорк. По-късно през годината той ще бъде публикуван по кината и в " Нетфликс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР