Дългоочакваната дата за премиерата на едно от най-вълнуващите български филмови

...
Дългоочакваната дата за премиерата на едно от най-вълнуващите български филмови
Коментари Харесай

Възвишение тръгва по кината от 10 ноември

Дългоочакваната дата за премиерата на едно от най-вълнуващите български кино заглавия за годината – "Възвишение ", е към този момент факт – 10 ноември 2017 година Това стана ясно, откакто екипът сподели първата публична визия на кино лентата във Facebook страницата на "Възвишение”. В началото на март бе показан и първият формален тийзър на огромната продукция, който получи извънредно положителна реакция от страна на публиката и феновете на едноименния разказ.

В лентата се преплитат исторически обстоятелства с художествена небивалица. Екранизацията на романа на Милен Русков споделя историята на Арабаконашкия грабеж от 1872 година през погледа на двама полу-революционери, полу-разбойници – Гичо и Асенчо. Те са попаднали като че ли инцидентно измежду останалите "юнаци ". В техните функции феновете ще имат удоволствието да видят младите артисти Александър Алексиев и Стоян Дойчев.

След обира Димитър Общи, в чийто облик влиза Филип Аврамов, разпорежда на Гичо и Асенчо да предадат писмо персонално на Васил Левски. Търсенето на Апостола се трансформира в трагикомично премеждие, като техният революционен възторг е преместен от отчаяние и оскърбление.

Обявеният досега актьорски състав включва още: Христо Петков като Тодор Шумненеца; Кирил Ефремов като Петко Страшника; Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко; Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара; Румен Гавазанов като Георги Чумата; Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца; Ивайло Димитров като Стефан Жълъда; Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов, феновете ще видят Веселин Анчев.

55-дневният снимачен развой на "Възвишение " се реализира хронологично, на четири стадия – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 година Подобно на холивудските продукции "Завръщането " ( "The Revenant”) и "Игра на тронове " ( "Game of Thrones”), филмът също е сниман широкоекранно.

Режисьор на продукцията е Виктор Божинов ( "Под прикритие "), който дружно с Нели Димитрова ( "Love.net”) е създател и на сюжета. Диалозите са дело на Милен Русков. Продуцент е Иван Дойков ( "Мисия Лондон " и "Под прикритие "), а ко продуценти са Оксана Шаламанова ( "Ол Старс Ин "), Нина Алтъпармакова ( "Булфилм” ООД), Ярив Лернер ( "Ню Бояна филм студиос”) и Огнян Антов ( "Дрийм Фактори” ООД”.

Проектът се осъществя и с финансовото подпомагане на Българска национална телевизия, ИА "Национален Филмов Център” и стратегия "Евроимаж”, и е подсилен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и комисията по просвета и медии към 43-то Народно заседание.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР